Verwonderzoek bestaat uit Gregor Walz en Auke Witkamp. We doen onderzoek op het gebied van de sociale zekerheid, diversiteit en mensenrechten.

Gregor houdt van structuur, behalve op vrijdag. Als socioloog heeft hij niet de illusie de wereld ooit te zullen begrijpen, maar kan hij wel de juiste vragen stellen. Zijn bureau ligt vol met artikelen die hij ooit nog gaat lezen. Bijvoorbeeld over discriminatie, diversiteit en arbeidsvraagstukken. Goed onderzoek betekent voor hem goede relaties opbouwen, met zijn opdrachtgevers en respondenten. Hij woont met vriendin Sanneke en dochter Franka in Den Haag, op tien minuten hardlopen van het strand.

Auke praat langzaam, schrijft snel. Hij luistert… stelt een vraag… luistert… en deelt dan zijn observatie. Zijn inhoudelijke expertise ligt op het gebied van de sociale zekerheid en diversiteit. Auke studeerde geschiedenis en internationale betrekkingen in Groningen en Parijs. Hij werkte als onderzoeker bij Panteia en in eigen dienst voordat hij de handen ineen sloeg met Gregor. Hij woont in de Schilderswijk met vriendin Geeke en twee nog kleine zoons.  

Allebei zijn we bevlogen onderzoekers en doen we ons werk met trots, toewijding en plezier. Samen hebben we 19 jaar ervaring in het vak. In die jaren hebben we geleerd hoe je goede onderzoeken doet die op tijd klaar zijn. Dat kunnen we dus. We navigeren daarbij tussen betrokkenheid en distantie. Betrokkenheid bij de opdrachtgever en de doelgroepen van ons onderzoek. Distantie om kritisch te reflecteren op wat we horen.

Als u zelf een onderzoeksvraag heeft en benieuwd bent hoe wij die aan zouden pakken, bel of mail ons dan gerust. Ook als u meer wilt weten over een onderzoek dat op deze site staat horen we graag van u.